Compact Advanced Adult
Web|Afbeelding|Shop|Video|Nieuws|Wmx|Mobile| Wiki|Add this Engine
 
Social :
 
 
       
Word of the Day :
 
 Add a new definition 

Lou Loeber
2015.05.7
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Louise Marie (Lou) Loeber was een Nederlands kunstschilder. Naast kunstschilder was ze tekenaar, illustrator, etser en glasschilder. Ze werkte abstract-figuratief en non-figuratief en werkte ook met linotechniek. Naamsvarianten zijn: Lou Koning-Loeber, Lou Koning, Louise Loeber, Loe Loeber.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Wim Crusio
2015.05.19
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Wim E. Crusio (Bergen op Zoom, 20 december 1954) is een Nederlands gedrags- en neurogeneticus. Wim Crusio werd vooral bekend door zijn onderzoek op dit gebied en door het feit dat hij van 2002-2011 hoofdredacteur was van het wetenschappelijke tijdschrift Genes, Brain and Behavior.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Daniël Samkalden
2015.05.12
   0 up - 2 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Johan Daniël (Daniël) Samkalden is een Nederlandse kleinkunstenaar en zanger. Daniël Samkalden - een kleinzoon van de vroegere Amsterdamse burgemeester Ivo Samkalden - debuteerde als zanger bij het koor van Kinderen voor Kinderen. Hij zong in 1987 onder andere het liedje Miepie over een poes die een vogel heeft vermoord. Na te zijn begonnen aan de studies Psychologie, Nederlandse Taal- en Letterkunde en Nederlands Recht, die hij geen van alle afmaakte, stapte hij over naar de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In juli 2006 studeerde hij daar af. In het theater maakte hij zijn debuut met het theaterprogramma Daniël Samkalden waarin hij muzikaal werd begeleid door Thijs Cuppen en Peter Sambros. In dat programma presenteerde hij zichzelf vooral als singer-songwriter. Daarnaast schreef hij een lunchvoorstelling waarin hij samen met drie klasgenoten van de Kleinkunstacademie te zien was. Hij was in 2006 de eerste winnaar van de "Eerste Prijs". In het voorjaar van 2013 verwacht hij samen met zijn vriendin Inge Schrama een kind.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Pieter Dirk Torensma
2015.05.14
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Pieter Dirk Torensma is een Nederlandse kunstschilder. Torensma wordt gezien als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van New Age kunst in Nederland. Na het voltooien van Kunstacademie Minerva in Groningen en de Jan van Eyk Akademie in Maastricht, heeft hij zich gericht op de Indiase en Tibetaanse mandala schilderijen. Zijn schilderijen zijn daardoor populair in de New Age scene en veelvuldig te vinden in meditatieruimtes. Vanaf de jaren negentig heeft Torensma de mandala kunst achter zich gelaten en spelen de natuur en de natuurwetenschap een grotere rol in zijn schilderijen. In het werk van Torensma is veel symboliek terug te vinden uit de Vrijmetselarij.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Yana Doorman
2015.05.16
   0 up - 2 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Yana (Renate Maria) Doorman is een Nederlands actrice, zangeres en fotomodel. Doorman groeide op in een kunstenaarsmilieu en voltooide het MBO op het Walraven van Hall College in Amsterdam. Zij heeft twee nationaliteiten: Nederlands en Duits. Doorman begon op 17-jarige leeftijd met modellenwerk voor Ronnie Hertz in The making of a model (serie Veronica) en in diverse bladen en tv-reclamespotjes. Ze zong in de Rock Opera Infernorama en in diverse dj-producties. Van 2002 tot 2003 speelde Doorman in Goede tijden, slechte tijden. In 2004 vertrok zij naar Los Angeles om daar acteerlessen te volgen aan de academy van Eric Morris. Na terugkeer in Nederland in 2005 vloog Doorman nog twee jaar heen-en-weer naar Los Angeles om haar opleiding te kunnen afronden. Gedurende de tijd in Los Angeles speelde Doorman naast onder anderen Rob Schneider en Oded Fehr in de film Deuce Bigalow. Ook heeft Doorman samengewerkt met Jeroen Krabbe. Doorman acteert.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Rein Edzard De Vries
2015.05.22
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Reinder Edzard de Vries is een Nederlands acteur. Rein Edzard de Vries, die regelmatig onder de naam Rein Edzard werkt, deed in 1967 eindexamen aan de Amsterdamse toneelschool. Hij debuteerde bij de Nederlandse Comedie in Moeder Courage en haar kinderen van Bertolt Brecht. Op televisie was hij voor het eerst te zien in Weg van elkaar: Freudiaans slippertje op 30 november 1969 bij de VARA. Daarna volgden veel rollen, onder andere in 1975, in de serie Klaverweide. Hij speelde hierin de rol van Eric van Someren. Elf jaar later gaf hij gestalte aan het personage Willem Hengst in de serie Op hoop van zegen. In 1991 speelde Edzard een rol in de succesvolle ziekenhuisserie Medisch Centrum West. Edzard was tweemaal te zien in Goede tijden, slechte tijden: in 1991 als dokter George van Norden, later in 2002 speelde hij in de serie Maximiliaan Sanders, de vader van Ludo Sanders. In 1993 was hij te zien als commandant Draaier in de gevangenisserie Vrouwenvleugel. In 1996 was Edzard een van de gezichten van de nieuwe SBS 6-soapserie Goudkust. Hij speelde de rol van Lucas Piersma tot eind 1997. In 2001 had Edzard een kleine rol in de jeugdserie All Stars als Van Kempen. Later, in 2006, speelde hij professor Eysinga in de serie Juliana.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Wilma Landkroon
2015.05.15
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Wilma Landkroon is een Nederlandse zangeres die op jeugdige leeftijd onder de artiestennaam Wilma een bliksemcarrière in het levenslied doormaakte. Haar zuivere stemgeluid was haar handelsmerk. Omdat Wilma op jeugdige leeftijd al fulltime artieste was en nadien een weinig fortuinlijke levensloop had, wordt zij door velen beschouwd als een slachtoffer van onverantwoorde exploitatie. Wilma wordt ontdekt door Gert Timmerman en scoort in 1968 haar eerste hit met Heintje (Bau' Ein Schloss Für Mich) - een antwoordlied op Ich bau dir ein Schloss van Heintje. Wilma behaalt vervolgens nog een aantal successen, speelt in enkele Duitse films en houdt zich al die tijd, gestimuleerd door haar manager Ben Essing en haar vader, meer bezig met het artiestendom dan met het afronden van een schoolopleiding. In 1969 is Wilma te zien in de Duitse film Klassenkeile. Na Gert Timmerman en Ben Essing ontfermt Pierre Kartner zich over het jonge sterretje en scoort Wilma haar grootste hit: Zou het erg zijn lieve opa - een duet met Vader Abraham dat in 1971 de eerste plaats bereikt in de Top 40 en de Daverende Dertig. Daarna gaat het bergafwaarts met Wilma. De single Waarom laat iedereen mij zo alleen is voorlopig haar laatste studio-opname en in 1972 eindigt de samenwerking. Ze belandt in een kindertehuis en wordt in 1975 gearresteerd wegens inbraak. In 1981 zingt ze mee met de single Van Washington naar Moskou die wordt uitgebracht onder de naam Sterren Voor Vrede. Andere Sterren zijn Peter Koelewijn, Conny Vink, Dries Holten, Jacques Herb en Don Mercedes. In 1994 haalt Wilma nog even de kranten omdat haar huis afbrandt. Bij deze calamiteit gingen al haar gouden platen verloren. De comebackpogingen Het leven is oneerlijk, Recht op een beetje geluk en Waarom heb ik je nodig? leveren ondertussen niet het verhoopte succes. In 1995 keert Wilma de showbizz definitief de rug toe. In 2005 is ze te gast in een televisieprogramma van Paul de Leeuw. Haar negatieve herinneringen aan Ben Essing en Pierre Kartner steekt ze daarbij niet onder stoelen of banken.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Henk Hulshof
2015.05.16
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Henk Hulshof is een Nederlands expressionistisch kunstschilder. Naast schilderijen in mediterraanse sfeer schildert hij ook regelmatig het Achterhoekse landschap en het IJssellandschap. Hulshof woont in Doetinchem en werkt in ateliers aldaar en in Laag-Keppel.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Shireen Strooker
2015.05.24
   0 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Shireen Strooker is een Nederlands actrice en regisseuse. Zij deed eindexamen aan de Amsterdamse Toneelschool in 1957 en werkte vervolgens jarenlang voor de grote toneelgezelschappen. Na een initiatief van Jan Joris Lamers richtte zij in 1970 samen met onder meer Helmert Woudenberg het theatercollectief "Het Werkteater" op. Shireen Strooker is gehuwd geweest met Peter Faber en woonde samen met Bram Vermeulen; zij is de moeder van actrice Devika Strooker.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Sprits
2015.05.23
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Sprits of spritskoek is een koekje, dat al sinds de zestiende eeuw in de Nederlanden gebakken en gegeten wordt. Oorspronkelijk komt de spritskoek uit Duitsland. Sprits is dan ook een verbastering van het Duitse Spritzkuchen, wat 'opgespoten gebak' betekent. Het deeg bestaat meestal uit boter, bloem ensuiker of iets anderszins zoets. Sprits wordt op een ovenplaat gespoten met een spritsspuit en vervolgens gebakken. Tegenwoordig worden meestal wegwerpspuitzakken gebruikt. Spritsstukken worden gemaakt door het deeg in lange staven te spuiten en na het bakken in stukken te snijden. Daarnaast bestaan er ook rozetspritsen, spritsringen en puntspritsen. Eventueel kunnen ze voorzien worden van een laagje chocolade.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Irene Moors
2015.05.8
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Irene Lucia Moors is een Nederlandse televisiepresentatrice en actrice.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Irene Moors
2013.12.12
   3 up - 2 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Irene Lucia Moors is een Nederlandse televisiepresentatrice en actrice.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Famke Janssen
2013.12.11
   2 up - 2 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Famke Janssen, eerder bekend onder de naam Famke Beumer, is een Nederlands filmactrice. Ze brak wereldwijd (en ook in eigen land) door met haar rol als Xenia Onatopp, de vrouw die kon doden met haar dijen, in de Bondfilm GoldenEye.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Famke Janssen
2015.05.11
   0 up - 2 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Famke Janssen, eerder bekend onder de naam Famke Beumer, is een Nederlands filmactrice. Ze brak wereldwijd (en ook in eigen land) door met haar rol als Xenia Onatopp, de vrouw die kon doden met haar dijen, in de Bondfilm GoldenEye.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Irene Moors
2013.12.12
   1 up - 2 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Irene Lucia Moors is een Nederlandse televisiepresentatrice en actrice.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.

 Add a new definitionYou write your Wiki.
Your words. Your definitions.

 
Increase your traffic :
give your link too.

 
Rss
 
 

Vote for the best articles.
 
 
 

Against.
 
 
 

No Spam.
 
 
 

Subscribe freely :
Rss

 
  News  

  News  
• Press News... 
 
 
      images   
 
Image.jpg
200 x 150 - jpeg - 75 Ko

 

   Videos   


JungleKey.video
3 min 45 s
 
 

Mom & Dad Project.