Compact Advanced Adult
Web|Afbeelding|Shop|Video|Nieuws|Wmx|Mobile| Wiki|Add this Engine
 
Social :
 
 
       
Word of the Day :
 
 Add a new definition 

Mathilde Pede
2015.05.7
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Mathilde Françoise Pede was een naaister en zangeres en een van de 27 Vlamingen aan boord van het schip Titanic dat op 15 april 1912 zonk. Ze was gehuwd met Leopold Weisz. Het was de Belgische journalist Dirk Musschoot die haar echte naam ontdekte gezien ze oorspronkelijk op de passagierslijst genoteerd was als Mathilde Weisz. Ze was uit Gent afkomstig, meer bepaald uit het intussen verdwenen De Vreese Werkmanskwartier bij de Sint-Pietersabdij. Ze was een tijdlang meid in het toenmalige Grand Palais Valentino dichtbij het toenmalige station Gent-Zuid. Toen ze 21 was ging ze studeren aan de Bromsgrove Guild of Applied Art in Engeland waar ze Leopold Weisz ontmoette, een Hongaars-Joodse beeldhouwer die in Montreal werkte. Het Bromsgrove Guild of Applied Art was een vereniging van moderne kunstenaars, actief van 1898 tot 1966 en de leden maakten kunstwerken voor onder meer de Lusitania. Mathilde Pede woonde een tijdlang in Bromsgrove, een plaats in het district Bromsgrove, op 21 km van Birmingham. Ze huwden en hij haalde haar later op in Engeland. Ze besloten naar Canada te emigreren, zeer tegen de zin van haar ouders. Oorspronkelijk zouden ze op een ander schip in eerste klasse de oceaan oversteken maar door een kolenstaking boekten ze een ticket op de Titanic (nummer 228414, £ 26). Op de avond van de tragedie zong Mathilde Pede een hymne in de eetzaal van de tweedeklassepassagiers. Dhr. Pain en Douglas Norman begeleidden haar terwijl ze The Last Rose of Summer zong. Leopold Weisz verdronk en zij overleefde de ramp, samen met zes andere Vlamingen. Ze ontscheepte van de Carpathia op 18 april 1912 in New York. De autoriteiten besloten Mathilde Weisz terug naar België te deporteren gezien men haar beschouwde als onvermogend. Toen het lijk van haar man werd geborgen met goud ter waarde van 15.000 dollar in zijn kledij veranderde haar situatie en ze bleef in Montreal. In 1914 huwde ze de zakenpartner van haar overleden man. Na de Eerste Wereldoorlog kreeg ze van koning Albert de medaille van koningin Elisabeth opgespeld omdat ze $ 57.000 aan steun had verzameld voor Belgische liefdadigheidswerken. Mathilde Pede bracht de rest van haar leven in Canada door. Ze werd begraven op het kerkhof Notre-Dame des Neiges te Montreal. In Gentbrugge werd een straat naar haar genoemd.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Ilse Van Hoecke
2015.05.30
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Ilse Van Hoecke is een Belgische presentatrice en actrice. Van Hoecke studeerde podiumkunsten aan het conservatorium te Gent. Haar tv-carrière begon ze als wrapper bij Ketnet, waar ze door een toneeltje de programma's aankondigde. Later mocht ze er een aantal programma's presenteren zoals 100% Bakvis en de aanloop naar de eerste editie van Eurosong For Kids. Die periode was ze ook al een paar keer te zien op moederzender TV1. De echte overstap naar Eén maakte ze in 2004. Het eerste programma dat ze presenteerde was Pluk de dag, een feelgood-programma waarin ze mensen gedurende Eén dag verwende. Daarna presenteerde ze onder andere nog de liveprogramma's van Eurosong For Kids. In 2005 maakte Van Hoecke haar radiodebuut, toen ze Friedl' Lesage verving bij De Nieuwe Wereld. In 2007 presenteerde ze het programma Viva victoria. In het programma wil ze een aantal mensen hun grootste angsten en fobieën laten overwinnen. Sinds oktober 2007 presenteert Van Hoecke met Anja Daems en Cathérine Vandoorne het voormiddagprogramma De Madammen op Radio 2. Het programma wordt tevens rechtstreeks uitgezonden op Eén. Tijdens de zomers van 2008 en 2009 presenteerde ze op Radio 2 het programma De Apenjaren. Hierin ging ze op stap met enkele acteurs. Van Hoecke heeft twee kinderen.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Floris Jespers
2015.05.5
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Floris Jespers was een Vlaams-Belgisch schilder. Jespers werd geboren in een Antwerps kunstenaarsgezin. Zijn vader Emile Jespers was beeldhouwer. Samen met zijn oudere broer Oscar ging hij al op jonge leeftijd naar de Academie. Oscar werd beeldhouwer en Floris schilder. Geruime tijd hadden de broers hun kost verdiend met musiceren. Floris speelde cello. Ze traden op in music-halls en schouwburgen. Tijdens een van hun optredens ontmoette Floris Paul Van Ostaijen, die zijn grote vriend en bezieler zou worden. Van Ostaijen bracht hem in contact met internationale modernistische kunststromingen. De Antwerpse dichter vormde met Jespers, diens broer Oscar en een ander Antwerps schilder Paul Joostens 'de bond die wij zonder verzegeld papier gesloten hebben', een van de eerste modernistische groepen in België. Van Ostaijen vermeldt Jespers trouwens in zijn bekende gedicht "Singer", terwijl hij diens tweejarig zoontje heeft vereeuwigd in "Mark groet 's morgens de dingen". In zijn aanvangsperiode (tot 1917) vertoont zijn werk veel gelijkenis met dat van Rik Wouters zowel wat zijn kleurenpalet betreft als qua thematiek. In 1918 volgt een radikale breuk. Kubistische elementen doen hun intrede en begin de jaren twintig gaat hij ook constructivistische concepten hanteren en schildert hij af en toe abstracte werken. Maar het figuratieve blijft dominant. In die jaren twintig ontstaan trouwens zijn belangrijkste werken met hoogtepunten als Adam en Eva (1924), Het schaakspel (1926), Bonjour Ostende (1927), Salut, Messieurs! (1927), etc. De meningen over Floris Jespers blijven tot op heden verdeeld. Sommigen zien hem als een epigoon van vele meesters, anderen benadrukken dat hij in de navolging van meerdere stijlen steeds een zekere authenticiteit kon bewaren. In het voorjaar van 2005 bracht het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst in Oostende (sedert de fusie met het M.S.K. Oostende in 2008 gekend als Mu. ZEE) een (voorlopig) laatste hulde aan hem met een retrospectieve.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Kadanz
2015.05.2
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Kadanz is een Nederlandse popgroep uit Utrecht rond zanger en tekstschrijver Frans Bakker. De band was in wisselende samenstelling actief tussen 1982 en 1998.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Kruis Patée
2015.05.23
   0 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Een Kruis patée is een kruis met rechte armen waarvan de vier armen steeds breder worden. Het model is populair voor onderscheidingen. Het Nederlandse Bronzen Kruis en het Britse Victoria Cross zijn bekende voorbeelden van dit type kruis.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Rein Edzard De Vries
2015.05.22
   2 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Reinder Edzard de Vries is een Nederlands acteur. Rein Edzard de Vries, die regelmatig onder de naam Rein Edzard werkt, deed in 1967 eindexamen aan de Amsterdamse toneelschool. Hij debuteerde bij de Nederlandse Comedie in Moeder Courage en haar kinderen van Bertolt Brecht. Op televisie was hij voor het eerst te zien in Weg van elkaar: Freudiaans slippertje op 30 november 1969 bij de VARA. Daarna volgden veel rollen, onder andere in 1975, in de serie Klaverweide. Hij speelde hierin de rol van Eric van Someren. Elf jaar later gaf hij gestalte aan het personage Willem Hengst in de serie Op hoop van zegen. In 1991 speelde Edzard een rol in de succesvolle ziekenhuisserie Medisch Centrum West. Edzard was tweemaal te zien in Goede tijden, slechte tijden: in 1991 als dokter George van Norden, later in 2002 speelde hij in de serie Maximiliaan Sanders, de vader van Ludo Sanders. In 1993 was hij te zien als commandant Draaier in de gevangenisserie Vrouwenvleugel. In 1996 was Edzard een van de gezichten van de nieuwe SBS 6-soapserie Goudkust. Hij speelde de rol van Lucas Piersma tot eind 1997. In 2001 had Edzard een kleine rol in de jeugdserie All Stars als Van Kempen. Later, in 2006, speelde hij professor Eysinga in de serie Juliana.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Thierry Boutsen
2015.05.11
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Thierry Boutsen is een Belgisch autocoureur. Via de Formule 3 en de Formule 2 belandde hij in 1983 in de Formule 1. Hij debuteerde bij het team van Arrows in de Grote Prijs van België, waarin hij door technische problemen tot opgave werd gedwongen. Hij reed in zijn Formule 1-carrière voor de teams van Arrows, Benetton, Williams, Ligier en Jordan. Hij won in 1989 met Williams zowel in Canada als Australië, telkens in de stromende regen. In 1990 behaalde hij zijn derde en laatste overwinning in Hongarije waar hij van start tot finish de leiding wist te behouden. Behalve in de Formule 1 kwam hij ook meermaals uit in uithoudingswedstrijden zoals de 24 uur van Le Mans, onder andere voor Porsche en Toyota. Het was naar aanleiding van een zwaar ongeval tijdens deze laatste wedstrijd, dat hij een punt zette achter zijn loopbaan. Nog tijdens zijn wedstrijdjaren behaalde hij zijn vliegbrevet en kocht hij zich een privé-vliegtuig. Van deze nieuwe passie maakte hij nadien zijn beroep door in zijn woonplaats Monaco een bedrijf te beginnen in de vliegtuigverkoop.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Stevin Hilbrands
2015.05.3
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Stevin Hilbrands is een Nederlands langebaanschaatser uit Aduard en model in Milaan bij Why Not Models. Hilbrands studeert daarnaast Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tot seizoen 2006/2007 schaatste Hilbrands bij de Jong Oranje schaatsploeg. Het seizoen daarop, 2007/2008, maakte hij deel uit van het KNSB Opleidingsteam en hierna schaatste hij een jaar voor de KNSB Regiotop, een opleidingsteam van de KNSB, onder leiding van Aart van der Wulp. Hilbrands is lid van IJsvereniging De Eemsmond. Hilbrands was als junior al behoorlijk getalenteerd gezien zijn overwinning bij de B-junioren op het NK van 2005. Later, in 2007, wist hij bij het WK junioren 2007 in Innsbruck een zevende plaats te behalen in het individuele klassement en een gouden medaille op de ploegenachtervolging. Stevin Hilbrands maakte zijn debuut bij de senioren in seizoen 2008/2009 op het NK afstanden waar hij de 500, 1000 en 1500 meter reed. Hij werd op die afstanden respectievelijk 20e, 10e en 12e. Na er een tijdje tussenuit te zijn geweest werd hij op het NK afstanden 2011 18e op de 1000 meter.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Jan Willem Van Den Akker
2015.05.21
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Jan Willem van den Akker ('s-Hertogenbosch, 11 november 1966) is een Nederlands presentator, muzikant en columnist. Van den Akker is een bekende Bosschenaar, jarenlang presenteerde hij evenementen in de Brabantse hoofdstad, trad hij op als muziek artiest waardoor hij in 2001 werd gevraagd om een TV programma te maken voor Boschtion Media. Voor die zender heeft hij ook een aantal Sinterklaas speelfilms gemaakt. Inmiddels is hij vanaf 2010 de presentator van 'In Gesprek Met', een programma waar hij actuele gasten aan tafel heeft. Ook buiten Den Bosch is hij actief, voor TV zender Skyline, regio Middenpeel, presenteert Van den Akker vanaf 2011 het autoprogramma 'On The Road' waarin hij alle nieuwe auto's test.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
DAF 95
2015.05.16
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
De DAF 95 is een vrachtautomodel, dat in 1987 werd geïntroduceerd door DAF. De DAF 95 beschikt over een Advanced Turbo Intercooling motor (ook wel afgekort tot ATi). De DAF 95 was verkrijgbaar met de volgende cabines: dagcabine (DAF FT 95) slaapcabine topsleeper slaapcabine met verhoogd dak (de Space Cab) (en later) slaapcabine met zeer ruime stahoogte (de Super Space Cab) De DAF 95 doorliep zonder problemen de beroemde Zweedse veiligheidstest. Bij DAF was men er van overtuigd dat de DAF 95, die tot Truck of The Year 1988 was uitgeroepen, de vervoerder in staat stelde grote vervoersprestaties te leveren tegen lage exploitatiekosten. De DAF 95 werd op de IAA van 1987 voor het eerst aan het publiek voorgesteld en was aanvankelijk uitsluitend verkrijgbaar met de bekende 11,6 liter-zescilinder-DAF ATi-motor. Na de introductie omvatte het programma drie verschillende vermogensvarianten, namelijk: 310, 350 en 380 pk. In 1990 volgde een kleine update waarbij o.a. de voorbumper plus het DAF-logo werden gewijzigd en de bestaande motorvermogens naar respectievelijk 330, 360 en 400 pk stegen. Twee jaar later, in 1992, kwam er een nieuwe topmotorisering in de vorm van een 430 pk-versie. Tot slot werd in 1994 een speciale uitvoering, de 95.500 Super Space Cab en voorzien van een 507 pk sterke 14 liter zescilinder-Cummins-dieselmotor, gepresenteerd. Deze krachtbron was uitsluitend in combinatie met de Super Space Cab leverbaar, terwijl vanaf dan ook de lichtere motorvarianten met de nieuwe Super Space Cab geleverd konden worden. Op basis van dit model werd in 1997 de DAF 95 XF geïntroduceerd. In 2002 volgde de introductie van de DAF XF 95. Eind 2005 werd de XF105 gepresenteerd als nieuwste topmodel. De motoren in dit model voldoen aan de Euro 5 norm.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Paul Harland
2015.05.5
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Paul Harland was een Nederlandse sciencefictionschrijver. Zijn eerste verhaal werd in 1979 gepubliceerd. Paul Harland is een pseudoniem van Paul Smit. Paul Harland ontving vier maal de King Kong Award, de hoogste Nederlandse onderscheiding voor het SF-genre, voor de volgende korte verhalen: Onkruid en stenen (1995) Retrometheus (1992) De wintertuin (1990) Fuga in frictieloos porcelein (1984) Zijn verhalen verschenen in bundels zoals Remote Control, collecties zoals Ganymedes en tijdschriften zoals Holland-SF en De Tijdlijn. Ook schreef hij in 2002 de Engelstalige roman The Hand that takes die in 2003 door een Ierse uitgeverij werd gepubliceerd. Paul Harland overleed op 17 juni 2003 in Tiel op 42-jarige leeftijd. Ogenschijnlijk was er sprake van zelfmoord. In december 2003 werd Harlands echtgenoot, de Bosnische architect en publicist Tarik Dreca, gearresteerd op verdenking van moord, en op 28 september 2004 werd hij wegens moord veroordeeld tot twaalf jaar celstraf. Het Openbaar Ministerie ging echter in hoger beroep en eiste op 21 februari 2006 voor het gerechtshof in Arnhem vijftien jaar cel. Op 7 maart 2006 werd bekend dat Tarik Dreca ook in hoger beroep tot 12 jaar cel is veroordeeld. En toch, verschillende vragen bleven open staan. Beide rechtbanken (uitspraak Rechtbank Arnhem, 05/091344-03) hebben zelfmoord noch moord uitgesloten. Een duidelijk motief kon ook niet vastgesteld worden. De internationale wetgeving kent de principe "In dubio pro reo", wat betekent: wanneer in twijfel voor de aangeklaagde. In plaats van hier gebruik van het genoemde principe te maken, hebben de rechters hem veroordeeld, hoewel schuld was niet buiten alle twijfel was bewezen . De beroemde misdaadverslaggever Peter R. de Vries behandelde deze zaak in zijn programma (28 februari 2006) en kon alleen maar zijn vermoedens uiten. Na Harlands dood werd de naam van de Millennium Prijs (voorheen de King Kong Award) veranderd in de Paul Harland Prijs.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Caroline Van Dommelen
2015.05.4
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Caroline Christina Charlotte van Dommelen, ook wel bekend als Caro Heye, was een Nederlandse actrice, journaliste, schrijfster, regisseuse, boerin, feministe, politica, ruiter en redactrice.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Elles Berger
2015.05.15
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Elles Berger is een Nederlands voormalig radio- en televisiepresentator. Haar vader was de succesvolle atleet Chris Berger. Deze was hoofdopzichter van het Olympisch Stadion, en toen in 1956 een speaker gezocht werd introduceerde hij zijn dochter. Het volgende jaar nodigde VARA's Bob Spaak haar uit voor een stemtest en zij werd aangenomen. Haar eerste programma was het jeugdprogramma Krakepit. In de dertig jaar daarna maakte zij veel verschillende radioprogramma's, maar het populairst werd Klink Klaar, dat zij vanaf 1972 presenteerde met Joop Smits. Het spelletje Geen ja, geen nee werd bijzonder populair, en later geparodieerd door het duo Gerard Cox en Frans Halsema en door Herman Finkers. Vanaf 1961 was Elles Berger ook op televisie te zien als omroepster. Daarnaast presenteerde ze programma's als de consumentenrubriek Koning Klant, het sportprogramma Sporttribune en het magazine Zo maar een zomeravond. In 1981 presenteerde zij samen met Fred Oster het Nationaal Songfestival. In 1989 stapte zij over naar RTL-Véronique, de voorloper van RTL 4, alwaar zij een sportprogramma presenteerde. Zij beëindigde haar omroeploopbaan in 1997. Elles Berger is sinds 1965 getrouwd met voetbalcoach/entertainer Barry Hughes. Zij hebben 3 dochters.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Donald Madder
2015.05.28
   0 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Donald Madder was een Vlaams acteur, en de zoon van acteur/regisseur Leo Madder. Hij stierf in een auto-ongeluk. Hij was vooral bekend van zijn rol als Tom De Decker in Thuis. Hij speelde met zijn vader mee in Thuis, ware het dan wel dat Leo de nonkel was van Tom (het personage van Donald). Donald had buiten zijn rol als Tom ook nog andere televisiewerken op zijn naam staan waaronder die van Pastoor Dirk in Wittekerke, dat uiteindelijk ook zijn laatste rol zou geweest zijn. In samenspraak met zijn familie werd besloten dat personage Dirk in Wittekerke nooit nog te horen of te zien (uiteraard door een andere acteur) zou zijn. Hij was tot aan zijn dood getrouwd met Toela Levoyannis en liet twee kinderen achter, een zoon (Zeno) en een dochter (Zoë).

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Voglietta
2015.05.13
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Voglietta is een Nederlands automerk, dat sinds 2005 bestaat. Het merk, opgericht door Gerrit Vaandering, een Citroën-specialist, bouwt kitcars op basis van de Citroën 2CV. Sinds 2005 zijn er drie modellen ontwikkeld. Het eerste model dat op de markt kwam was de Voglietta Rondo. Een jaar later werd de Voglietta Traveller geïntroduceerd en tijdens de Citromobile 2007 werd de Voglietta Mille Miglia gepresenteerd.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.

 Add a new definitionYou write your Wiki.
Your words. Your definitions.

 
Increase your traffic :
give your link too.

 
Rss
 
 

Vote for the best articles.
 
 
 

Against.
 
 
 

No Spam.
 
 
 

Subscribe freely :
Rss

 
  News  

  News  
• Press News... 
 
 
      images   
 
Image.jpg
200 x 150 - jpeg - 75 Ko

 

   Videos   


JungleKey.video
3 min 45 s
 
 

Mom & Dad Project.