Compact Advanced Adult
Web|Afbeelding|Shop|Video|Nieuws|Wmx|Mobile| Wiki|Add this Engine
 
Social :
 
 
       
Word of the Day :
 
 Add a new definition 

Donald Madder
2015.05.28
   0 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Donald Madder was een Vlaams acteur, en de zoon van acteur/regisseur Leo Madder. Hij stierf in een auto-ongeluk. Hij was vooral bekend van zijn rol als Tom De Decker in Thuis. Hij speelde met zijn vader mee in Thuis, ware het dan wel dat Leo de nonkel was van Tom (het personage van Donald). Donald had buiten zijn rol als Tom ook nog andere televisiewerken op zijn naam staan waaronder die van Pastoor Dirk in Wittekerke, dat uiteindelijk ook zijn laatste rol zou geweest zijn. In samenspraak met zijn familie werd besloten dat personage Dirk in Wittekerke nooit nog te horen of te zien (uiteraard door een andere acteur) zou zijn. Hij was tot aan zijn dood getrouwd met Toela Levoyannis en liet twee kinderen achter, een zoon (Zeno) en een dochter (Zoë).

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Voglietta
2015.05.13
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Voglietta is een Nederlands automerk, dat sinds 2005 bestaat. Het merk, opgericht door Gerrit Vaandering, een Citroën-specialist, bouwt kitcars op basis van de Citroën 2CV. Sinds 2005 zijn er drie modellen ontwikkeld. Het eerste model dat op de markt kwam was de Voglietta Rondo. Een jaar later werd de Voglietta Traveller geïntroduceerd en tijdens de Citromobile 2007 werd de Voglietta Mille Miglia gepresenteerd.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Jan Lenferink
2015.05.27
   2 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Jan Lenferink is een Nederlands radio- en televisiemaker. Lenferink werkte jarenlang voor de VPRO, waar hij meewerkte aan radioprogramma's als Piet Ponskaart. Maar hij werd vooral bekend als presentator van het televisieprogramma RUR (Rechtstreeks Uit Richter), dat aanvankelijk door Veronica werd uitgezonden in de jaren 80. Hij stond onder andere bekend om zijn streepjesoverhemd, zijn glas melk en zijn lichte vorm van stotteren. In de jaren negentig gaf SBS 6 het praatprogramma een tweede leven. Lenferink kreeg ooit in een live-uitzending enkele klappen in zijn gezicht toen hij een taart wilde aanbieden bij het clubhuis van de Hells Angels. Het bezoeken van mensen die recent in het nieuws waren om ze daarbij een taart aan te bieden, deed Lenferink wel vaker. Het lukte hem zelfs ooit om tijdens koninginnedag een taart aan koningin Beatrix aan te bieden en haar kort te spreken. Op 22 november 2007 haalde hij wederom het nieuws; in een reportage over het omstreden Amsterdamse luxebordeel Yab Yum waren beelden te zien waarin de voormalige tv-presentator in bad zat met een van de gastvrouwen. De beelden waren gemaakt voor een uitzending van tv-show RUR. Lenferink nam daarin enkele interviews af, en maakte met toestemming geënsceneerde beelden in de club.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Basiliek En Abdij Van Sint-Maarten Van Tours
2015.05.2
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
De basiliek en abdij van Sint-Maarten van Tours in Tours fungeerden meer dan duizend jaar als de begraafplaats van Sint-Maarten van Tours en waren een van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Vóór het tijdperk van Sint-Maarten, bisschop van Tours sinds 372, was een Tours een Gallo-Romeinse stad van middelgroot belang. Na zijn dood in het jaar 397 in Candes zijn de monniken van Tours erin geslaagd om in het bezit te komen van het lijk van Sint-Maarten en hebben hem begraven op de plek waar later de basiliek van Sint-Maarten van Tours is gebouwd. Kort na de dood van Sint-Maarten begonnen de bedevaarten naar zijn graf (een der belangrijkste graven van het christendom). Dit werd gestimuleerd door de reputatie van de heilige. Dit veranderde het karakter van de stad volledig. Meer dan duizend jaar was Tours hierdoor een van de belangrijkste steden van het Westen en een metropool van het christendom. In de middeleeuwen was deze basiliek een van de grootste kerken in het Westen. In het jaar 508, na de overwinning op de Visigoten in de Slag van Vouillé en de verovering van Aquitanië in het voorgaande jaar, was de basiliek van Sint-Maarten al zo belangrijk voor de Merovingische Clovis I († 511) geworden dat hij er de afgezant van de Byzantijnse keizer Anastasios I ontving. Deze verleende hem hier de titel "Consul van het Westen". Dezelfde koning verleende de abdij immuniteit, die later door Chlotharius I († 561) werd bevestigd. Van het jaar 796 tot 804 was Alcuinus, de adviseur van keizer Karel de Grote en organisator van de eerste theologische en filosofische lezingen, abt van de abdij van Sint-Maarten. In het jaar 853 werd de basiliek door de Noormannen, onder hun leider Hastein, in brand gestoken. Hetzelfde gebeurde met de andere kerken in de stad. De relieken van de heilige waren daarvoor al naar Cormery gebracht, en werden naar Auxerre verplaatst. Robert de Sterke werd in het jaar 866 in de Slag van Brissarthe gedood toen hij probeerde Hastein en zijn Noormannen uit het land te verdrijven . De positie van lekenabt van het klooster was in handen van de familie van Robert de Sterke, de Robertijnen, de voorvaderen van het Huis Capet. Zij gebruikten het klooster als een soort centrale administratie voor hun bezittingen. De abt en graaf maakten gebruik van de beschikbare kanunniken van de abdij als een soort van persoonlijke kanselarij. Bovendien gebruikten zij de helft van de mantel van heilige Sint-Maarten, de "cappa", als macht- en legitimiteitsymbool voor de functie van lekenabt. De voorvader van het Huis Capet, Hugo Capet is zo aan zijn bijnaam gekomen.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Herman Bieling
2015.05.7
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Herman Frederik (Herman) Bieling, was een Nederlands schilder, graficus en beeldhouwer.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Jo Daemen
2015.05.22
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Johanna Maria Hendrika (Jo) Daemen was een Nederlands grafisch ontwerper, tekenaar en glaskunstenaar. Ook maakte zij illustraties voor bladmuziek en verzorgde zij tekeningen en korte verhalen voor het blad De Vrouw en haar Huis. Haar opleiding begon in 1907 bij de School voor Kunstnijverheid in Haarlem. Zij werd reeds in 1909 boekbandontwerper bij uitgeverij Brusse in Rotterdam.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Fokke Kamstra
2015.05.7
   0 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Fokke Kamstra was een Nederlands kunstschilder en tekenaar. Tot zijn 23e jaar werkte hij in de tabak en daarna begon hij een meubel- en beddenfabriek die hij in 1908 verplaatste naar Blaricum, waar hij zeven jaar lid was van de gemeenteraad. Omdat de zaak niet zo goed liep, verhuisde hij naar Amsterdam en ging daar werken in de betonbouw. Hij zette zich ook in bij de geheelonthouders beweging. Vanaf 1927 wijdde hij zich geheel aan de schilderkunst, en vestigde zich in 1930 in Bergen. Zijn onderwerpen omvatten landschappen, stillevens, bloemstillevens, en portretten. Hij schilderde vooral interieurs van kerken in: Haarlem, Delft, Alkmaar, Amsterdam, Hoorn, Monnickendam, Egmond, De Rijp en Brussel. Een schilderij van Esther de Boer-van Rijk als Kniertje werd aangekocht door de Stadsschouwburg in Amsterdam.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Lou Loeber
2015.05.7
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Louise Marie (Lou) Loeber was een Nederlands kunstschilder. Naast kunstschilder was ze tekenaar, illustrator, etser en glasschilder. Ze werkte abstract-figuratief en non-figuratief en werkte ook met linotechniek. Naamsvarianten zijn: Lou Koning-Loeber, Lou Koning, Louise Loeber, Loe Loeber.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Wim Crusio
2015.05.19
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Wim E. Crusio (Bergen op Zoom, 20 december 1954) is een Nederlands gedrags- en neurogeneticus. Wim Crusio werd vooral bekend door zijn onderzoek op dit gebied en door het feit dat hij van 2002-2011 hoofdredacteur was van het wetenschappelijke tijdschrift Genes, Brain and Behavior.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Daniël Samkalden
2015.05.12
   0 up - 2 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Johan Daniël (Daniël) Samkalden is een Nederlandse kleinkunstenaar en zanger. Daniël Samkalden - een kleinzoon van de vroegere Amsterdamse burgemeester Ivo Samkalden - debuteerde als zanger bij het koor van Kinderen voor Kinderen. Hij zong in 1987 onder andere het liedje Miepie over een poes die een vogel heeft vermoord. Na te zijn begonnen aan de studies Psychologie, Nederlandse Taal- en Letterkunde en Nederlands Recht, die hij geen van alle afmaakte, stapte hij over naar de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In juli 2006 studeerde hij daar af. In het theater maakte hij zijn debuut met het theaterprogramma Daniël Samkalden waarin hij muzikaal werd begeleid door Thijs Cuppen en Peter Sambros. In dat programma presenteerde hij zichzelf vooral als singer-songwriter. Daarnaast schreef hij een lunchvoorstelling waarin hij samen met drie klasgenoten van de Kleinkunstacademie te zien was. Hij was in 2006 de eerste winnaar van de "Eerste Prijs". In het voorjaar van 2013 verwacht hij samen met zijn vriendin Inge Schrama een kind.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Pieter Dirk Torensma
2015.05.14
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Pieter Dirk Torensma is een Nederlandse kunstschilder. Torensma wordt gezien als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van New Age kunst in Nederland. Na het voltooien van Kunstacademie Minerva in Groningen en de Jan van Eyk Akademie in Maastricht, heeft hij zich gericht op de Indiase en Tibetaanse mandala schilderijen. Zijn schilderijen zijn daardoor populair in de New Age scene en veelvuldig te vinden in meditatieruimtes. Vanaf de jaren negentig heeft Torensma de mandala kunst achter zich gelaten en spelen de natuur en de natuurwetenschap een grotere rol in zijn schilderijen. In het werk van Torensma is veel symboliek terug te vinden uit de Vrijmetselarij.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Yana Doorman
2015.05.16
   0 up - 2 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Yana (Renate Maria) Doorman is een Nederlands actrice, zangeres en fotomodel. Doorman groeide op in een kunstenaarsmilieu en voltooide het MBO op het Walraven van Hall College in Amsterdam. Zij heeft twee nationaliteiten: Nederlands en Duits. Doorman begon op 17-jarige leeftijd met modellenwerk voor Ronnie Hertz in The making of a model (serie Veronica) en in diverse bladen en tv-reclamespotjes. Ze zong in de Rock Opera Infernorama en in diverse dj-producties. Van 2002 tot 2003 speelde Doorman in Goede tijden, slechte tijden. In 2004 vertrok zij naar Los Angeles om daar acteerlessen te volgen aan de academy van Eric Morris. Na terugkeer in Nederland in 2005 vloog Doorman nog twee jaar heen-en-weer naar Los Angeles om haar opleiding te kunnen afronden. Gedurende de tijd in Los Angeles speelde Doorman naast onder anderen Rob Schneider en Oded Fehr in de film Deuce Bigalow. Ook heeft Doorman samengewerkt met Jeroen Krabbe. Doorman acteert.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Rein Edzard De Vries
2015.05.22
   1 up - 1 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Reinder Edzard de Vries is een Nederlands acteur. Rein Edzard de Vries, die regelmatig onder de naam Rein Edzard werkt, deed in 1967 eindexamen aan de Amsterdamse toneelschool. Hij debuteerde bij de Nederlandse Comedie in Moeder Courage en haar kinderen van Bertolt Brecht. Op televisie was hij voor het eerst te zien in Weg van elkaar: Freudiaans slippertje op 30 november 1969 bij de VARA. Daarna volgden veel rollen, onder andere in 1975, in de serie Klaverweide. Hij speelde hierin de rol van Eric van Someren. Elf jaar later gaf hij gestalte aan het personage Willem Hengst in de serie Op hoop van zegen. In 1991 speelde Edzard een rol in de succesvolle ziekenhuisserie Medisch Centrum West. Edzard was tweemaal te zien in Goede tijden, slechte tijden: in 1991 als dokter George van Norden, later in 2002 speelde hij in de serie Maximiliaan Sanders, de vader van Ludo Sanders. In 1993 was hij te zien als commandant Draaier in de gevangenisserie Vrouwenvleugel. In 1996 was Edzard een van de gezichten van de nieuwe SBS 6-soapserie Goudkust. Hij speelde de rol van Lucas Piersma tot eind 1997. In 2001 had Edzard een kleine rol in de jeugdserie All Stars als Van Kempen. Later, in 2006, speelde hij professor Eysinga in de serie Juliana.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Wilma Landkroon
2015.05.15
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Wilma Landkroon is een Nederlandse zangeres die op jeugdige leeftijd onder de artiestennaam Wilma een bliksemcarrière in het levenslied doormaakte. Haar zuivere stemgeluid was haar handelsmerk. Omdat Wilma op jeugdige leeftijd al fulltime artieste was en nadien een weinig fortuinlijke levensloop had, wordt zij door velen beschouwd als een slachtoffer van onverantwoorde exploitatie. Wilma wordt ontdekt door Gert Timmerman en scoort in 1968 haar eerste hit met Heintje (Bau' Ein Schloss Für Mich) - een antwoordlied op Ich bau dir ein Schloss van Heintje. Wilma behaalt vervolgens nog een aantal successen, speelt in enkele Duitse films en houdt zich al die tijd, gestimuleerd door haar manager Ben Essing en haar vader, meer bezig met het artiestendom dan met het afronden van een schoolopleiding. In 1969 is Wilma te zien in de Duitse film Klassenkeile. Na Gert Timmerman en Ben Essing ontfermt Pierre Kartner zich over het jonge sterretje en scoort Wilma haar grootste hit: Zou het erg zijn lieve opa - een duet met Vader Abraham dat in 1971 de eerste plaats bereikt in de Top 40 en de Daverende Dertig. Daarna gaat het bergafwaarts met Wilma. De single Waarom laat iedereen mij zo alleen is voorlopig haar laatste studio-opname en in 1972 eindigt de samenwerking. Ze belandt in een kindertehuis en wordt in 1975 gearresteerd wegens inbraak. In 1981 zingt ze mee met de single Van Washington naar Moskou die wordt uitgebracht onder de naam Sterren Voor Vrede. Andere Sterren zijn Peter Koelewijn, Conny Vink, Dries Holten, Jacques Herb en Don Mercedes. In 1994 haalt Wilma nog even de kranten omdat haar huis afbrandt. Bij deze calamiteit gingen al haar gouden platen verloren. De comebackpogingen Het leven is oneerlijk, Recht op een beetje geluk en Waarom heb ik je nodig? leveren ondertussen niet het verhoopte succes. In 1995 keert Wilma de showbizz definitief de rug toe. In 2005 is ze te gast in een televisieprogramma van Paul de Leeuw. Haar negatieve herinneringen aan Ben Essing en Pierre Kartner steekt ze daarbij niet onder stoelen of banken.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.
Henk Hulshof
2015.05.16
   1 up - 0 down   Nee
Nee
  Ja
Ja
Henk Hulshof is een Nederlands expressionistisch kunstschilder. Naast schilderijen in mediterraanse sfeer schildert hij ook regelmatig het Achterhoekse landschap en het IJssellandschap. Hulshof woont in Doetinchem en werkt in ateliers aldaar en in Laag-Keppel.

By JungleKey.nl, Nederlandse selectie.

 Add a new definitionYou write your Wiki.
Your words. Your definitions.

 
Increase your traffic :
give your link too.

 
Rss
 
 

Vote for the best articles.
 
 
 

Against.
 
 
 

No Spam.
 
 
 

Subscribe freely :
Rss

 
  News  

  News  
• Press News... 
 
 
      images   
 
Image.jpg
200 x 150 - jpeg - 75 Ko

 

   Videos   


JungleKey.video
3 min 45 s
 
 

Mom & Dad Project.